Centrum BHP i PPOŻ

www.selabhp.pl

Gaśnice pianowe

Zagrożenie pożarowe może powstać w wielu pomieszczeniach, także w przestrzeni kuchennej. Wówczas przyda się gaśnica pianowa, którą szczególnie warto mieć przygotowaną w lokalach gastronomicznych, w których intensywne działania są wykonywane nieustannie. Jej cechy są przydatne szczególnie podczas radzenia sobie z pożarem wywołanym przez tłuszcz lub olej.

Opis urządzenia

Produkt ten z asortymentu PPOŻ charakteryzuje się wieloma zaletami, wśród których są:

  • możliwość szybkiego użycia zaraz po zdjęciu zabezpieczenia,
  • opcja stałego kontrolowania ciśnienia w urządzeniu,
  • wydajne użycie, dzięki swobodnej możliwości zapełniania gaśnicy pianowej po wyczerpaniu i ponownym przygotowaniu do zastosowania,
  • posiadanie certyfikatu w zakresie bezpieczeństwa użytkowania,
  • zróżnicowanie wykorzystania nie tylko w branży gastronomicznej, ale także w gospodarstwach domowych, gdy podczas przygotowywania potraw dojdzie do nieprzewidzianych zdarzeń.



Gaśnice pianowe można również wykorzystywać do radzenia sobie z pożarem urządzeń elektrycznych, które pracują pod napięciem mniejszym niż 1000V.

Sela Sp. z. o. o
ul. św. Kingi 5a
65-215 Zielona Góra

Tel/fax.+48 68 325 01 30

NIP: 9291732562
Regon: 978115740

Oddział Poznań
ul. Bóżnicza 1/35
61-751 Poznań

W górę